Skip to main content

Beste tijdstip om een mailing te versturen?

Hallo, mede-e-mailmarketeer! Worstel je met het vinden van de beste tijd en dag om je e-mailnieuwsbrieven te versturen?

We begrijpen je. Het is een eeuwige uitdaging om je e-mails geopend te krijgen, laat staan gelezen en aangeklikt. Maar niet getreurd, wij zijn er om je te helpen de beste verzendtijd te vinden.

Laten we beginnen met wat algemeen advies voor de verzendtijd van e-mails. Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar meestal is het beter om je e-mailcampagnes overdag te versturen, wanneer mensen wakker zijn.

Maandagen zijn absoluut een no-go, omdat mensen dan al balen van het einde van het weekend en geneigd zijn om e-mails die ze ontvangen te verwijderen. Ook weekenden hebben traditioneel lage open rates, dus de meeste marketeers vermijden ze als de pest. Maar wat dacht je van dinsdag, woensdag en donderdag?

Geen nood, want deze zogenaamde fanfavorieten zijn de perfecte dagen om e-mailcampagnes te versturen. Dinsdag en donderdag zijn de twee populairste dagen om e-mailnieuwsbrieven te versturen, zoals MailChimp bevestigt. Halverwege de week en halverwege de dag is een onveranderlijke aanpak voor het versturen van e-mailcampagnes en doet het meestal erg goed.

E-mails 3-5 dagen voor een evenement versturen werkt ook goed, omdat sommige ontvangers hun eigen tijd nemen om ze te openen.

Hoewel deze tips algemeen geaccepteerd zijn in de e-mailmarketinggemeenschap, werken ze niet altijd voor iedereen.

Dit is waar inzicht in je doelgroep en hun voorkeuren om de hoek komen kijken. Houd rekening met factoren zoals de aard van de inhoud, het doel van de e-mail, de geografische locatie en de tijdzone.

Personalisatie is hier de sleutel. We weten dat het lastig kan zijn om de beste tijd en dag te kiezen voor het versturen van e-mailnieuwsbrieven. Maar maak je geen zorgen, we hebben onze branchespecifieke analyse uitgevoerd en de resultaten uitgesplitst om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

🕑  Algemeen advies voor verzendtijd van e-mails

Hé, slimme marketeer! Ben je van plan om binnenkort een e-mailnieuwsbrief te versturen? Zo ja, dan moet je eerst uitzoeken wat de beste tijd en dag is om een e-mail te versturen.

We hebben wat algemeen advies voor het verzenden van e-mails om je te helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Deze tips worden algemeen aanvaard in de e-mailmarketinggemeenschap en zijn geweldig als je begint. Lees echter verder en ontdek waarom ze niet altijd werken. Als het gaat om overdag of 's nachts, is het meestal beter om e-mailcampagnes overdag te versturen, wanneer mensen wakker zijn en niet slapen. Hoewel dit misschien voor de hand ligt, vonden we dat we het toch moesten vermelden.

De algemene consensus is dat je beter geen e-mailberichten verstuurt op gekke maandagen.

Waarom niet? Nou, mensen zijn al ontdaan over het einde van het weekend en lopen het kantoor binnen om begroet te worden door een stortvloed aan e-mails die de afgelopen dagen zijn verzameld.

Wat is het eerste wat ze doen? Die e-mails verwijderen, natuurlijk! Historisch gezien zijn weekends de dagen waarop mensen boodschappen doen en op avontuur gaan. Als gevolg daarvan hebben weekenden vaak een lage open rate, dus de meeste marketeers vermijden ze als de pest. Als je een evenementgerichte e-mail verstuurt, geef je je publiek 3 tot 5 dagen voor het evenement een seintje om maximale betrokkenheid te garanderen.

Hoewel het waar is dat 23% van de e-mails binnen 60 minuten na verzending wordt geopend, zijn er ook mensen die je e-mail pas een dag of twee later bekijken. Traditioneel zijn dinsdag, woensdag en donderdag favoriete dagen om e-mailcampagnes te versturen, omdat e-mailmarketeers de maandagangst en de vrijdagkriebels willen vermijden.

MailChimp bevestigt dat dinsdag en donderdag de twee populairste dagen zijn om e-mailnieuwsbrieven te versturen. Tot slot, de beproefde traditie

MailChimp bevestigt dat dinsdag en donderdag de twee populairste dagen zijn om e-mailnieuwsbrieven te versturen. Tot slot doet de beproefde traditionele aanpak van het verzenden van e-mailcampagnes in het midden van de week en op het midden van de dag het meestal vrij goed. De algemene kennis stelt voor om e-mails tussen 13.00 en 15.00 uur te versturen.

Maar zoals eerder gezegd, werken deze tips niet altijd en moet je rekening houden met verschillende factoren bij het kiezen van een tijdstip en dag om een e-mail te versturen. Bekijk onze volgende sectie voor meer informatie. 

Geruststelling 2 - AcyMailing

📅 Factoren om te overwegen bij het kiezen van tijd en dag

Als het om e-mailmarketing gaat, is er geen standaardaanpak. Verschillende factoren spelen een rol bij het kiezen van de ideale tijd en dag om e-mailnieuwsbrieven te versturen.

Hier zijn enkele van de cruciale punten waar je rekening mee moet houden:

  • Doelgroep en hun demografische gegevens: Naar wie stuur je de e-mails? Waar wonen ze en in welke tijdzone bevinden ze zich? Inzicht in de demografische gegevens van je doelgroep helpt je te bepalen wat het beste moment is om e-mails te versturen.
  • Aard van de inhoud: Stuur je promotie-inhoud, informatieve artikelen of persoonlijke berichten? Het is essentieel om te begrijpen wat voor soort inhoud je verstuurt om de beste tijd en dag te bepalen om e-mailnieuwsbrieven te versturen.
  • Doel van de e-mail: Wat wil je bereiken met je e-mails? Promoot u een nieuw product, volgt u leads op of bedankt u uw abonnees? Voor verschillende doeleinden kan een andere timing en frequentie nodig zijn.
  • Geografische locatie: De geografische locatie speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de beste tijd en dag om e-mailnieuwsbrieven te versturen. Als je een wereldwijd publiek hebt, moet je overwegen om e-mails op verschillende tijdstippen te versturen om rekening te houden met verschillende tijdzones.
  • Tijdzone: Tijdzones zijn cruciaal als je e-mails verstuurt naar een wereldwijd publiek. Analyseer de tijdzones van je abonnees om ervoor te zorgen dat je e-mails hen op het beste moment bereiken.

Als je rekening houdt met deze factoren en je publiek goed kent, kun je de beste tijd en dag kiezen om je e-mailnieuwsbrieven te versturen.

Vergeet niet dat het altijd beter is om je e-mails te A/B-testen om te zien wat het beste werkt voor je publiek. Wees niet bang om te experimenteren en de respons te bekijken, en blijf je e-mailmarketingstrategie verfijnen om maximale betrokkenheid van je abonnees te garanderen.

⏰ De beste tijd en dag om e-mailnieuwsbrieven te versturen

Als het gaat om het vinden van de beste tijd en dag om e-mailnieuwsbrieven te versturen, is er geen perfecte oplossing.

Als u echter rekening houdt met enkele algemene adviezen, kunt u uw open rates en betrokkenheid verbeteren. Ten eerste is het altijd beter om e-mailcampagnes overdag te versturen. Je krijgt waarschijnlijk meer opens en kliks als je ze overdag verstuurt, wanneer mensen actief en wakker zijn, in tegenstelling tot wanneer ze slapen.

Een andere algemene regel is om geen e-mails op maandag te versturen, omdat mensen dan vaak overspoeld worden met e-mails van het weekend en eerder geneigd zijn om ze te verwijderen zonder ze te lezen. Weekenden worden ook vaak vermeden omdat mensen het dan druk hebben met boodschappen doen en genieten van hun vrije tijd.

Als je echter een evenement wilt promoten, is het beter om je e-mail 3-5 dagen voor het evenement te versturen, zodat mensen genoeg tijd hebben om zich voor te bereiden. Volgens MailChimp zijn dinsdag en donderdag de twee populairste dagen om e-mailnieuwsbrieven te versturen.

Dinsdag, woensdag en donderdag zijn van oudsher favoriete dagen om e-mailcampagnes te versturen, terwijl de vrijdag vaak wordt vermeden omdat mensen dan hun weekend willen beginnen. Het midden van de week en het midden van de dag doen het ook vrij goed omdat mensen dan pauze nemen en hun inbox checken.

However, if you heed some general advice, you can improve your open rates and engagement. First, it is always better to send e-mail campaigns during the day. You are likely to get more opens and clicks if you send them during the day, when people are active and awake, as opposed to when they are sleeping.

Another general rule is not to send emails on Mondays, as people are often inundated with weekend emails then and are more likely to delete them without reading them. Weekends are also often avoided because people are busy shopping and enjoying their free time then.

However, if you want to promote an event, it is better to send your email 3-5 days before the event so that people have enough time to prepare. According to MailChimp, Tuesday and Thursday are the two most popular days to send email newsletters.

Tuesday, Wednesday and Thursday are traditionally favorite days to send email campaigns, while Friday is often avoided because that's when people want to start their weekend. The middle of the week and the middle of the day also do quite well because that's when people take a break and check their inbox.

Hoewel deze algemene regels nuttig kunnen zijn, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van de beste tijd en dag om e-mailnieuwsbrieven te versturen.

Een belangrijke factor is je doelgroep en hun demografische gegevens. Houd rekening met hun leeftijd, beroep en locatie, maar ook met hun levensstijl en agenda. Als je je bijvoorbeeld richt op werkende professionals, is het beter om je e-mails doordeweeks te versturen.

De aard van je inhoud is ook belangrijk. Als je tijdgevoelige informatie of promotieaanbiedingen verstuurt, kun je deze beter doordeweeks versturen, wanneer mensen sneller reageren.

Als je echter educatieve of informatieve inhoud aanbiedt die mensen in hun eigen tijd kunnen lezen, kan het weekend beter zijn.

Het doel van je e-mail is ook van vitaal belang. Als je transactionele e-mails verstuurt, zoals ontvangstbevestigingen of bevestigingen, verstuur je ze best onmiddellijk. Maar als je promotie- of verkoop-e-mails verstuurt, kun je beter een dag en tijdstip kiezen waarop de ontvangers waarschijnlijk meer betrokken en geconcentreerd zijn.

Een andere factor om rekening mee te houden is geografische locatie en tijdzone. Als je doelgroep verspreid is over verschillende tijdzones, kun je het beste een tijdstip kiezen dat in alle regio's goed werkt.

Tot slot is het altijd een goed idee om je e-mailcampagnes te A/B-testen om de beste tijd en dag voor je specifieke doelgroep te bepalen.

U kunt uw e-maillijst ook segmenteren en de betrokkenheid bijhouden om inzicht te krijgen in wanneer uw abonnees het meest actief zijn.

Hoewel er geen pasklare oplossing bestaat voor het vinden van de beste tijd en dag om e-mailnieuwsbrieven te versturen, kan het volgen van enkele algemene adviezen en het in overweging nemen van deze factoren je helpen om je open rates en engagement te verbeteren.

Door uw campagnes te testen en te analyseren, kunt u de beste plek vinden die het beste werkt voor uw doelgroep.

🔥 Extra tips voor de verzendtijd van e-mails

Aanvullende tips voor de verzendtijd van e-mails Nu je een algemeen idee hebt van wanneer wel en wanneer niet je nieuwsbrieven te versturen, volgen hier enkele aanvullende tips om je e-mailmarketing naar een hoger niveau te tillen:

A/B-testen: Gebruik A/B-tests om campagnes op verschillende tijdstippen naar een subgroep van je publiek te sturen en kijk welke dag/tijd het beste werkt voor je doelgroep. Zo kunt u uw e-mailmarketingaanpak personaliseren op uw specifieke doelgroep om een hogere betrokkenheid te garanderen.

Lijst segmentatie: Segmenteer uw e-maillijst op basis van engagementniveau, demografische gegevens en gedrag. Dit geeft u de mogelijkheid om gerichte campagnes op verschillende tijdstippen te sturen, waardoor de kans groter is dat uw abonnees ze openen.

Contactbetrokkenheid: Houd de interacties van je abonnees met je e-mails in de gaten, zoals opens en kliks, en pas je verzendtijd hierop aan. Als je een trend ziet dat je abonnees je e-mails op een bepaald moment van de dag openen, begin dan met het versturen van e-mailcampagnes in die periode.

Automatisering: Gebruik een e-mailautomatiseringsplatform om uw campagnes van tevoren in te plannen en op optimale tijden te verzenden. Zo maximaliseer je de campagneresultaten en bespaar je tijd. Eindgedachten Het kiezen van de beste tijd en dag om e-mailnieuwsbrieven te versturen is cruciaal voor het succes van elke e-mailmarketingcampagne.

Er is echter geen pasklaar antwoord op deze vraag. Het is belangrijk om rekening te houden met je doelgroep en het doel van je e-mail voordat je beslist wat de beste tijd en dag is om de e-mail te versturen.

Gebruik de bovenstaande tips om je e-mailmarketingaanpak te personaliseren en een hogere betrokkenheid bij je abonnees te garanderen.

Vergeet niet om je prestatiecijfers bij te houden zodat je je e-mailcampagnes na verloop van tijd kunt bijstellen voor een nog betere betrokkenheid in de toekomst.

🔚 Conclusie

Tot slot is het bepalen van de beste tijd en dag om je e-mailnieuwsbrieven te versturen cruciaal.

Je wilt niet dat je e-mails worden verwijderd of genegeerd door een slechte timing. Factoren zoals de demografie van je doelgroep, de aard en het doel van de inhoud en de geografische locatie en tijdzone spelen allemaal een belangrijke rol bij het bepalen van de perfecte timing voor het verzenden van een e-mailnieuwsbrief. Hoewel dinsdag en donderdag populaire dagen zijn, hangen het juiste tijdstip en de juiste dag alleen af van de analyse van je branche, het soort e-mail en of het B2B of B2C is. Het gebruik van A/B-tests, lijstsegmentatie, contactbetrokkenheid en automatisering kan verder helpen bij het bepalen van de ideale timing.

Zorg ervoor dat u deze tips in overweging neemt bij het opstellen van uw e-mailmarketingstrategie om betere resultaten te garanderen.

Zoveel emails afleveren in een mailbox: tips & tricks

BtoC/BtoB: wat zijn de beste tijden om je campagnes te versturen?

Bron: Acyba.com